Rusya: Patlama terör saldırısı

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, yaşanan olayın terör saldırısı olduğunu ve St. Petetsburg’da yaşananlara Rusya’nın yanıtının çok sert olacağını ifade etti.

Rusya: Patlama terör saldırısı

Klintseviç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yüzsüz tehdide en sert yanıtın verileceğinden eminim” ifadesini kullandı. Klintseviç, patlamalar için “hiç şüphesiz ki terör saldırısı” diyerek, Rusya’da alınan tüm önlemlere rağmen bu saldırıların meydana geldiğini belirtti. Klintseviç, “Teröristlerin Rusya’yı bir numaralı düşman olarak gördüklerini hep söyledik” dedi.

Rusya Güvenlik Komitesi: “Patlamaların yeri ve zamanı tesadüf değil”

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, St. Petersburg’da meydana gelen patlamaların Rusya Devlet Başkanı’nın şehre gelmesiyle ilgisinin olduğunu bildirdi.

Ozerov, Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Patlamaların yeri ve zamanı tesadüf değil. Devlet başkanı şehirde bulunuyor, ayrıca basın forumu düzenleniyor” dedi.

Senatör, ilgili servislerin metroda güvenlik önlemleri konusunda yetersiz kalmış olabileceklerini belirtti.

Uçak seferleri devam ediyor

St. Petersburg’daki Pulkovo Havaalanı’nda da güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve uçuşlarda herhangi bir gecikme olmadığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X