Rusya resmen duyurdu: Suriye’de…

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki iki hava üssüne kalıcı olarak yerleşmeye başladıklarını duyurdu.

Rusya resmen duyurdu: Suriye’de…

Rus Ria haber ajansının son dakika haberine göre; Rus askerleri, Suriye’deki iki askeri üssüne kalıcı olarak yerleşmeye başladı. Ajans, haberi Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya dayandırdı.

Bu üsler, Akdeniz kenarındaki Tartus ve Hmeymim.

Suriye’deki iç savaşın yedinci yılını doldurmasına aylar kala, Rusya’nın ülkede kurduğu hava savunma üssü uydudan görüntülenmişti. Akdeniz kıyısındaki Tartus ile iç kesimlerdeki Hama arasında yer alan ve ay başında görüntülenen Masyaf’taki üste, radarlar ve silahlar bulunuyor.

Moskova kritik aktör

Moskova, Suriye’deki hava operasyonlarında, Eylül 2015’te başlamıştı. Rusya’nın hava operasyonları ve askeri birlikleri, iç savaşta Esad’ın elini önemli oranda güçlendirmişti.

Çekileceğiz dediler ama…

İki hafta önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesinin Suriye’deki askeri birliklerinin bir bölümünü geri çekmeye başladığını açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen yıl da ülkedeki askeri birliklerin çekileceğini belirtmiş, ancak bu gerçekleşmemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X