Rusya: Suriye ordusu Halep’te durumu değiştirdi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye ordusunun Halep’in doğu kesimlerindeki durumu ciddi biçimde değiştirdiğini belirtti. Konaşenkov’a göre Halep’in yıllardır militanların denetiminde olan doğu mahallelerinin neredeyse yarısı tamamen ge

Rusya: Suriye ordusu Halep’te durumu değiştirdi

Konaşenkov, ‘Suriyeli askerlerin hazırlığı iyi yapılmış ve net eylemleri sayesinde (Halep’teki) durum son 24 saat içerisinde ciddi biçimde değişti. Halep’in yıllardır militanların denetiminde olan doğu mahallelerinin neredeyse yarısı tamamen geri alındı’ dedi.

Konaşenkov’un verdiği bilgiye göre, bu bölgelerin geri alınması ile 10 binlercesi çocuk olmak üzere 80 bin’den fazla sivil de kurtarılmış oldu.

Rusya’nın Lazkiye’deki ateşkes izleme merkezinden yapılan bir açıklamadaysa, Halep’in doğu kesimlerinde 90 bin sivilin yaşadığı bir alanın silahlı gruplardan tamamen geri alındığı kaydedildi. Açıklamada sivillere sıcak yemek dağıtılması için sahra mutfakları kurulduğu ve izleme merkezinin Halep sakinlerine onlarca ton gıda malzemesi ve ilaç ulaştırdığı da belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X