‘Rusya Suriye ordusunu donatmaya devam edecek’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Libya senaryosunun Suriye’de tekrarlanmaması için” Suriye’de rejim güçlerini donatmaya devam edeceklerini bildirildi.

‘Rusya Suriye ordusunu donatmaya devam edecek’

Sudan ve Güney Sudan arasındaki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik başkent Moskova’da yapılan üç taraflı görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, “Libya senaryosuna yol vermemek için Rusya’nın, Suriye ordusunu donatmaya devam edeceğini” belirtti.

Terörle mücadelede ön saflarda yer alan diğer ülkelere de Rusya’nın silah gönderdiğini söyleyen Lavrov, Rus askerlerinin Suriye’deki çatışmalara katıldığı söylentisini ise yalanladı.

Lavrov, uluslararası hukuk çerçevesinde, devletin resmi temsilcilerinin doğrudan müracaat etmesi durumunda benzer adımların atılması ihtimalinin bulunduğunu kaydetti.

Sudan ve Güney Sudan arasındaki görüşmeler Moskova’da ilk defa yapıldı. Taraflar görüşmelerin olumlu geçtiğini vurgulayarak, barışçıl çözüm için daha önce varılan anlaşmaların pratikte uygulamaya başladıklarını belirtti.

Sergey Lavrov, bu iki ülke arasında barışın sağlanmasının bölgedeki istikrara katkı yapacağını umduğunu dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X