Rusya, Suriye’de dev askeri üs kuruyor

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Suriye’de deniz, kara ve hava birliklerinin dahil olduğu askeri bir üs kurabileceklerini söyledi.

Rusya, Suriye’de dev askeri üs kuruyor

Komsomolskaya Pravda’ya konuşan Rus komutan, “Amacımız IŞİD militanlarını yenilgiye uğratmak ve ülkede krizi siyasi olarak çözüme kavuşturmak. Bunun için deniz, kara ve hava birliklerinin konuşlanacağı askeri bir üs kurulması ihtimal dışı değil.” dedi.

AKDENİZ’DE BULUNAN SAVAŞ GEMİLERİ IŞİD’E MÜDAHALE EDEBİLİR

Rusya’nın Akdeniz’de bulunan savaş gemilerinin IŞİD operasyonlarına katılabileceğini ifade eden Rus komutan, “Rus donanması her an Suriye’de IŞİD mevzilerine roket saldırısı düzenleyebilir.” dedi.

Rusya’nın Hazar Denizi’nde bulunan savaş gemilerinden fırlatılan füzeler 1500 kilometre mesafede Suriye’de bulunan IŞİD hedeflerini imha etmişti.

Rus komutan Akdeniz’de bulunan Rus savaş gemilerinin IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan uçaklara karşı hava savunma sistemlerini kullanmadığı bilgisini de paylaştı. Rusya’nın bölgede bulunan savaş gemilerinin materyal sevkiyatında güvenlik sağladığını ifade eden Rus komutan, “Bu savaş gemileri orada bulunan üslerin hava savunmasını da garanti ediyor.” dedi. 

Kartapolov, Rusya’nın 30 Eylül’den bu yana Suriye’de terör örgütü IŞİD’e yönelik 600’ün üzerinde sorti gerçekleştirdiğini ve 380 civarında IŞİD hedefinin imha edildiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X