Rusya ve ABD Suriye’de ortak hedefi paylaşıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve ABD’nin Suriye’de barışa ulaşılması ve terörle mücadele konusunda ortak hedefi paylaştığını söyledi.

Rusya ve ABD Suriye’de ortak hedefi paylaşıyor

Putin, “Terörle mücadelede ortak hedefin yanı sıra Suriye’de barışa ulaşılması noktasında ortak arzuyu duyduğumuzu ifade edebilirim. Bu gerçek anlamda bir ortak hedef ve Amerikalı partnerlerimizle birlikte herkesin bunu anladığına dair herhangi bir şüphem yok” ifadesini kullandı.

Suriye hükümeti güçlerinin yanı sıra Rusya’nın Suriye krizi anlaşması yükümlülüklerine uyduğunu aktaran Rusya Devlet Başkanı Putin, “Rusya, yükümlülüklere bağlıdır. Dahası, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye hükümetiyle bazı anlaşmalara vardık. Gördüğümüz gibi, Suriye hükümeti de bu anlaşmaları yerine getiriyor” dedi.

İNSANİ YARDIMLAR

ABD Başkanı Obama ise, yardım konvoylarına izin verilmesi halinde Suriye’de askeri işbirliğine devam edileceğini bildirdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Obama Rusya ile işbirliğine ancak insanî yardımın ihtiyacı olan Suriyelilere ulaşmasının ardından Rusya ile işbirliğinde öngörülen adımların atılacağını vurguladı. Obama ateşkese yedi gün boyunca uyulması gerektiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X