Rusya Yemen’de ateşkes istedi

Rusya, BM Güvenlik Konseyi’ne Yemen’den yabancıların güvenlik içinde çıkartılabilmesi ve insani yardımların bölgeye ulaştırabilmesi için ateşkes öngören bir karar taslağı sundu.

Rusya Yemen’de ateşkes istedi

Ancak BM Güvenlik Konseyi Geçici Başkanı, bu konuda hızlıca karar alınamayacağını söyledi. Ürdün’ün BM Büyükelçisi Dina Kavar “Güvenlik Konseyi üyelerinin Rusya’nın önerisini detaylıca düşünmek için zamana ihtiyacı var” diye konuştu.

Suudi Arabistan liderliğindeki askeri koalisyondan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Tuğgeneral Ahmed Asiri ‘İnsani operasyon bizim işimizin ve sorumluluğumuzun bir parçası” dedi. Asiri, yardımların yanlış kişilere, Husi isyancılara geçmemesi gerektiğini belirtti.Uluslararası Kızıl Haç Komitesi de bölgeye yardımların gönderilebilmesi için 24 saatlik bir ateşkes talep etmişti.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon Husi isyancılara yönelik hava saldırılarını sürdürdü. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre başkent Sana havadan bombalanırken, Suudi Arabistan-Yemen sınırında da patlamalar duyuldu. Birleşmiş Milletler’in Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre Yemen’de son iki haftada en az 519 kişi hayatını kaybetti, bin 700’den fazla yaralı var.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X