Rusya’da boşanma yasağı

Rusya Federasyonu’na bağlı 4 ilde, her yıl 8 Temmuz’da kutlanan Rusya Aile, Aşk ve Sadakat Günü nedeniyle, bir günlük boşanma yasağı getirildi.

Rusya’da boşanma yasağı

Rusya Hükümeti’nin resmi yayın organı olan Rossiyskaya Gazeta’nın haberine göre, Rusya’nın Tula, Amur, Kurgan ve Kaluga illerinde, Aile Günü boyunca boşanma başvurularının geri çevrileceği bildirildi.

 

Haberde, Tula Valiliği yetkililerinin, gün boyunca, boşanma işlemi için müracaat edenlere, “bir daha düşünmelerini tavsiye ettikleri” ifade edildi.

 

Tula Valiliği’nden yapılan açıklamada da, bu günün, “aile içinde ahlak, temizlik, sadakat ve ruhsal yakınlık için örnek olması gerektiği” dile getirildi.

 

Kaluga İli İstatistik Servisi’nin verileri, Rusya genelinde olduğu gibi, il genelinde de boşanma oranlarının son derece yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

 

Buna göre, geçen yıl, il genelindeki evliliklerin yüzde 90’ı, boşanmayla sonuçlandı. Rusya’da Aile Günü resmi olarak, 2008 yılından bu yana kutlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X