Rusya’da muhalif lidere pasta fırlatıldı

Rus muhalif politikacı ve “Yolsuzlukla Mücadele Fonu” kurucusu Aleksey Navalnıy, Moskova’da kimliği belirsiz kişilerin pastalı saldırısına uğradığını duyurdu.

Rusya’da muhalif lidere pasta fırlatıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı gösterilerin öne çıkan isimlerinden biri olarak tanınan muhalif politikacı, aktivist, blog yazarı ve avukat Navalnıy, Instagram üzerinden pastalı halinin fotoğrafını paylaştı. Navalnıy, ofisinin girişinde tanımadığı kişilerin kendisine iki pasta fırlatarak kaçtıklarını aktardı.

Yüzü ve elbisesine pasta isabet eden Navalnıy, paylaştığı fotoğrafa “Putin ve Medvedev, muhalefetin iddialarına sadece pasta atılmasıyla itiraz edebiliyor. Neden milyarları çaldınız? Karşılığında al sana pasta” yorumunu yaptı.

Navalnıy son olarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “yolsuzlukla mücadele” kanununa aykırı hareket ettiği iddiasıyla dava açmıştı. Mahkeme, davayı “Devlet başkanı hakkında idari yargılama yapılamayacağı” gerekçesiyle reddetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X