Rusya’da uçak kazası: Çok sayıda ölü var

FlyDubai Havayolları’na ait yolcu uçağının Rusya’nın güneyindeki Rostov-on-Don kenti yakınlarında düşmesi sonucu 62 kişinin öldüğü bildirildi.

Rusya’da uçak kazası: Çok sayıda ölü var

FlyDubai Havayolları’na ait yolcu uçağının Rusya’nın güneyindeki Rostov-on-Don kenti yakınlarında düşmesi sonucu 62 kişinin öldüğü bildirildi.

Rusya Acil Durum Bakanlığından yapılan açıklamada, charter seferi için Dubai’den kalkan Boeing 737-800 tipi uçağın, yerel saatle 03.50’de başkent Moskova’nın 950 kilometre güneyindeki Rostov-on-Don Havaalanı’na iniş yapmaya çalışırken düştüğü belirtildi.Düştükten sonra alev alan uçakta bulunan 55 yolcu ile 7 mürettebattan kurtulan olmadı.

55 yolcudan 44’ü Rus, 8’i Ukrayna, 2’sinin Hindistan, biri ise Özbekistan vatandaşı

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamaya göre, uçağın kara kutuları bulundu.

Rusya Olağanüstü Haller Bakanlığının açıklamasında ise hayatını kaybeden 55 yolcudan 44’ünün Rus, 8’inin Ukrayna, 2’sinin Hindistan, birinin ise Özbekistan vatandaşı olduğu bildirildi.

Komitenin, kazanın nedeniyle ilgili teknik arıza, kötü hava şartları veya pilotaj hatası ihtimallerini değerlendirdiği bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X