Rusya’dan ABD’nin ‘düşen uçak’ iddiasına cevap

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus havayolu şirketi Kogalımavia’ya ait Airbus-A 321 tipi yolcu uçağının Mısır’da düşmesinin, bombadan kaynaklandığına dair açıklamaları, “teyit edilmemiş bilgi ve spekülasyon” olarak nitelendirdi.

Rusya’dan ABD’nin ‘düşen uçak’ iddiasına cevap

Peskov, Moskova’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Uçağın düşme nedeni ve şeklini ancak inceleme ekibi ortaya koyabilir. Onlardan da henüz bir açıklama duymadık. Bunun dışındaki tüm açıklamalar teyit edilmemiş bilgi ve spekülasyon özelliği taşır” dedi.

Peskov, kazayla ilgili ciddi veriler varsa, bunların soruşturma makamıyla paylaşılmasını istedi.

ABD istihbarat kaynakları, Rus yolcu uçağının Mısır’da düşmesinin “büyük olasılıkla” DAEŞ veya bağlı grupların uçağa önceden yerleştirdikleri bombanın patlaması sonucu gerçekleştiğini öne sürmüştü.

İngiltere Başbakanlığı ise uçağın düşmesinin, bombadan kaynaklandığına dair endişe duyulduğunu bildirmişti.

Şarm El-Şeyh-St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü havalandıktan kısa süre sonra 17’si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır’ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X