Rusya’dan ABD’ye şok suçlama

Rus haber ajansı RIA Novosti, ABD helikopterlerinin Deyrizor’da sıkışan 20 DEAŞ komutanını bölgeden tahliye ettiğini yazdı.

Rusya’dan ABD’ye şok suçlama

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin, adı açıklanmayan askeri ve diplomatik bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait helikopterler, ağustos ayında Deyrizor kentindeki 20 civarındaki DEAŞ saha komutanını bölgeden tahliye etti.

‘AİLELERİYLE BİRLİKTE TAHLİYE EDİLDİLER’

​Kaynak, “Özellikle, 26 Ağustos’ta Deyrizor kuzeybatısındaki Traif kasabası yakınındaki bir yerleşim biriminden IŞİD’in iki Avrupalı komutanı aileleriyle birlikte tahliye edildi” diyen kaynak, 28 Ağustos’ta da yaklaşık 20 komutanın kentin güneydoğusundaki Elbu Leyl kasabasından tahliye edildiğini ifade etti.

İLK KEZ DEĞİL İDDİASI

DEAŞ’lı teröristlerin tahliyesinin Suriye’de ilk kez gerçekleşmediğinin vurgulandığı haberde, mayısta da Deyrizor’dan DEAŞ’lı saha komutanlarının ve bazı Avrupalı paralı askerlerin de tahliye edildiği, haziran-temmuz aylarında ise Rakka’da benzer tahliye operasyonlarının yapıldığı ileri sürüldü. Beşar Esad rejimi tarafından salı günü yapılan açıklamada, Deyrizor’un merkezindeki terör örgütü DEAŞ kuşatmasının kırıldığı duyurulmuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X