Rusya’dan ağır suçlama!

Rusya, Tel Abyad’ın Türkiye’den atılan uzun menzilli toplarla vurulduğunu öne sürdü. Ankara’daki askeri kaynaklar ise Moskova’nın bu iddiasını reddetti.

Rusya’dan ağır suçlama!

Suriye’deki ateşkesin ikinci gününde Moskova cephesinden flaş bir iddia geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin ateşkesi bozduğunu ve Tel Abyad kasabasını vurduğu öne sürdü.

Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim Üssü’ndeki Ateşkes Denetim Merkezi’nin başkanı olan Sergey Kuralenko, ’27 Şubat gecesi Türkiye topraklarından Suriye’nin Tel Abyad kentine, topçu ateşiyle desteklenen silahlı grupların saldırdığına dair bilgiler edindik. Bu bilgiler kontrol edilip, Suriye Demokratik Güçleri de dahil olmak üzere birkaç kanal üzerinden doğrulandı’ dedi.

Rusya’nın Suriye’deki koordinasyon merkezinin, olaya açıklık kazandırılması için Amman’daki ABD merkeziyle temasa geçtiği bildirildi.

ANKARA YALANLADI

Öte yandan Ankara’daki askeri kaynaklar ise, Suriye tarafındaki PYD’ye bağlı Halk Savunma Birlikleri (YPG) veya IŞİD mevzilerine yönelik herhangi bir atışın yapılmadığını ve Rusya’nın iddiasının doğru olmadığını söyledi.

TÜRKİYE’DEN SIZDI

YPG ve PYD sözcüleri de, Tel Abyad’a yönelik saldırıların Türkiye tarafından organize edildiğini savunurken, kente sızan IŞİD’lilerin Türkiye’den geldiğini öne sürdü. Reuters’a konuşan YPG sözcüsü Redur Xelil, saldırganlarının bazılarının Türkiye sınırından ‘sızdığını’ ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X