Rusya’dan flaş Türkiye açıklaması

Rusya Federal Zirai Kontrol Servisi Başkanı Sergey Dankvert, Türk menşeli belirli tarım ürünlerine uygulanan ithalat yasağının birkaç ay içinde tüm tarım ürünlerine uygulanabileceğini söyledi.

Rusya’dan flaş Türkiye açıklaması

Rusya’nın Türk menşeli belirli tarım ürünlerine uyguladığı ithalat yasağının kapsamının genişletilerek bir ay içinde tüm tarım ürünlerine uygulanabileceği açıklandı.Rusya Federal Zirai Kontrol Servisi Başkanı Sergey Dankvert, Rusya’nın resmi haber ajansı RIA’ya yaptığı açıklamada daha önce Türk ürünlerinde bir problem yaşandığında Türk yetkililerin gelerek konuyu Moskova’da müzakere ettiğini söyledi.

 

Yaşanan uçak krizinin ardından bu irtibatın kesildiğini kaydeden Dankvert, şimdi ise sadece uyarı mektubu gönderdiklerini ifade etti. Dankvert, Türk yetkililerle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması durumunda ise tüm Türk menşeli tarım ürünleirne yasağın gelebileceğini ve bunun da önümüzdeki ay ele alınacağını belirtti.

 

Rusya 1 Ocak’tan itibaren domates, salatalık ve portakal dahil olmak üzere pek çok Türk menşeli meyve ve sebzeye yasak koymuştu. Daha sonra yasak listesine nar ve biber de eklenmişti. İki gün önce ise Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Gelincik ve Novorossiysk limanlarına getirilen 28 ton Türk patlıcanında zararlı böcek saptanması nedeniyle ülkeye sokulmamıştı. Rusya’nın patlıcana da yasak getirmesi durumunda ithali serbest tek Türk tarım ürünü olarak limon kalacak.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X