Rusya’dan Fransa’ya Türkiye istihbaratı

Rusya, Fransa’ya, Türkiye’nin Suriye’ye IŞİD saflarına katılmak üzere militan gönderdiğine ilişkin istihbarat sunduğu bildirildi.

Rusya’dan Fransa’ya Türkiye istihbaratı

Bir süre önce Suriye’deki IŞİD terör örgütüne karşı askeri istihbarat alışverişi konusunda anlaşmaya varan Fransa ve Rusya, ilk somut adımı attı.  

  

Bu kapsamda Rusya Genelkurmay Başkanlığı’nın, Fransa’ya, Türkiye’nin Suriye’nin kuzey bölgelerine IŞİD saflarına katılmak üzere militan gönderdiğine ilişkin istihbarat sunduğu belirtildi. Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, önceki gün Moskova’da Fransız mevkidaşı Pierre de Villiers ile bir araya geldi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Gerasimov, de Villiers’le Türkiye’nin Suriye’nin kuzey bölgelerine IŞİD’i güçlendirmek amacıyla militan gönderdiğine ilişkin istihbarat verilerini paylaştı. Suriye’deki doğal zenginliklerin yağmalanmaya devam ettiğini ve buradan elde edilen gelirlerin IŞİD’in finansmanına yönlendirildiğini belirten Gerasimov, Türkiye’nin bu süreçteki rolüne vurgu yaptı.

DANİMARKA DA DOĞRULAD’I

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, dün Moskova’da düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin IŞİD ile petrol ticareti yaptığını belgeleri ile Rusya tarafından kanıtlanmasıyla ilgili de konuştu. Rusya’nın IŞİD petrolünün Türkiye’ye kaçırıldığına dair sunduğu bilgilerin başka kaynaklar tarafından da doğrulandığını belirten Zaharova, ‘Sözgelimi Danimarkalı danışmanlık şirketi Rystad Energy Türkiye’nin petrol kaçakçılığıyla bağlantısı olduğunu gösteren bir rapor yayımladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesinin petrol kaçakçılığı yaptığı kanıtlanırsa istifa edeceğini söylemişti. Biz zaten bunu kanıtladık’dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X