Rusya’dan Halep yığınağı

Rusya, Halep’te yaşanan çatışmalar sürerken, Doğu Akdeniz’e son 60 yılın en büyük savaş gemisi yığınağını gerçekleştiriyor.

Rusya’dan Halep yığınağı

Rus kaynaklar, Suriye, Lübnan ve Kıbrıs açıklarında bulunan çok sayıda Rus savaş gemisine, yenilerinin ekleneceğini duyurdu.  İngiltere’de yayın yapan Independent gazetesi, son olarak Rus donanmasının uçak gemisi Amiral Kuznetzov’un Norveç üzerinden geçerek Şam yönetimine destek için Doğu Akdeniz’e gittiğini yazdı. 

BÜYÜK PETRO SAVAŞ GEMİSİ

Rusya’nın en büyük savaş gemilerinden güdümlü füze kruvazörü ‘Büyük Petro’ da Suriye karasularına doğru yola çıktı. Büyük Petro’da Ka-52 tank avcısı ‘Alligator’ helikopterleri de bulunuyor. Rusya, bir süre önce de Boğazlar üzerinden 3 savaş gemisini Suriye kıyılarına ulaştırmıştı.

 

Rus kaynakların, Lazkiye ve Tartus merkezli Rus yığınağıyla ilgili verdiği bilgilerde toplamda, dört bin asker, 69 savaş uçağı ve 16 helikopter bulunuyor. Yine Rus kaynaklara göre, Rusya’nın Akdeniz’de şu anda iki fırkateyn, bir kruvazör, bir hücumbot, üç destek gemisi, bir tanker, bir istihbarat gemisi ve iki denizaltısı var.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X