Rusya’dan kritik karar

Rusya Hava Kuvvetleri’nden çok kritik bir adım geldi. Suriye’deki savaş uçakları ‘kendilerini savunmak için’ havadan-havaya füzelerle donatıldı. Savaş pilotlar da tepeden tırnağa silahlandırıldı.

Rusya’dan kritik karar

Türk Hava Sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağının ardından Rusya Hava Kuvvetleri, Suriye’deki uçaklarını havadan havaya füze sistemiyle donattı.

Rusya Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, ‘Suriye’deki uçaklarımız kendi savunmamız için ilk defa havadan havaya füzelerle donatıldı’ denildi.

Hava Kuvvetleri sözcüsü İgor Klimov, Rus Su-34 bombardıman uçaklarının dün ilk kez yalnızca OFAB-500 ve KAB-500 bombalarıyla değil, kısa ve orta menzilli havadan havaya füzelerle göreve çıktığını ifade etti.  Klimov, yönlendirme cihazlarıyla donatıldığını söylediği füzelerin 60 kilometre uzaklıktaki hava hedeflerini vurabilme kabiliyetine sahip olduğunu da sözlerine ekledi. 

Rus askeri yetkililer daha önce de Suriye’deki Hmeymim hava üssüne, bombardıman uçaklarını koruyacak avcı uçakları gönderileceğini açıklamıştı.

PİLOTLAR SİLAHLANDIRILDI

Öte yahdan uçağı düşürüldükten sonra paşütle atlayan ancak bölgedeki silahlı muhalifler tarafından öldürülen Rus pilotun ardından, savaş pilotları da tepeden tırnağa silahlandırıldı. Uçağın isabet alması durumunda kendini savunmak amacıyla, Suriye’de görev yapan Rus pilotlara tabanca ve yeni nesil Kalaşnikof marka otomatik silah, bol miktarda mermi ve el bombası verildi. Hedef alma konusunda şu anki silahlardan yüzde 50 daha başarılı olan Kalaşnikof marka silahlar, modern optoelektronik ve laserli hedef alma aletlerine sahip.  Yeni nesil silahın eski silahlara nazaran günün her saatinde ve her türlü hava koşulunda 300 metreye kadar daha iyi hedef aldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X