Rusya’dan sert önlem

Rusya savaş uçağının düşürülmesinin ardından harekete geçti. İsrail’in Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Rusya’nın hava ve deniz trafiğini kapattığı belirtildi.

Rusya’dan sert önlem

Rusya’nın bölgede askeri bir operasyon yapacağı ifade edildi. Kıbrıs yakınlarındaki hava, ve deniz hareketinin gelecek hafta çarşamba gününe kadar kapandığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askeri uçağın düşürülmesinin ardından yaptığı açıklamada Suriye’deki askeri güçlerinin güvenliği için yeni önlemler alınacağını duyurmuştu.

15 askeri taşıyan uçağın düşürülmesinden sonra Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail’i suçlamış ve iki ülke arasında gerilim yaşanmıştı. 

Bu arada İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amikam Norkin başkanlığındaki bir heyetin, Rus savaş uçağı Il-20’nin Suriye’de düşürülmesiyle ilgili ellerindeki bilgileri Rus yönetimine teslim etmek için Moskova’ya gideceği belirtildi. Suriye Lideri Beşar Esad ise uçak faciasının ‘İsrail’in kibrinin sonucu’ olduğunu söylemişti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X