Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Rusya’dan sonra İran da ‘Türkiye’ dedi

İran doğalgazını Avrupa’ya taşımak için Türk Akımı’nı kullanabileceğini açıkladı.

İran doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini açıkladı.

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran’ın, doğalgazını Avrupa’ya taşımak için Türk Akımı’nı kullanabileceğini söyledi.

Rus medyasından RIA-Novosti’nin haberine göre, İran’ın doğalgaz transferi için beş altı tane rotaya sahip olduğunu ifade eden Ramezani, “Doğalgazımızı Avrupa’ya taşımak için Türk Akımı’nı kullanabiliriz, bu mümkün ancak bununla ilgili görüşmeler henüz yapılmadı. Rusya ve Türkiye’nin boru hatlarının Avrupa’ya ulaştığı nokta aynı zamanda İran boru hatlarının Avrupa’ya ulaştığı nokta olabilir” dedi.

İran’ın Avrupa’ya doğalgaz transferi için Türkiye’nin yanı sıra, Karadeniz, Suriye, Irak ve Akdeniz’i de değerlendirdiğine dikkati çeken Ramezani, İran’a Avrupa ülkeleri uygulanan yaptırımların kaldırılması durumunda görüşmeler için ilk adımın atılacağını belirtti.

Kendileri için en iyi rotanın “ekonomik olarak en uygun rota” olacağını açıklayan Ramezani, kullanacakları rota için kararı yaptırımların kaldırılmasının ardından vereceklerini ifade etti.


Avatar Seç KAPAT
Gram altın, güne yükselişle başlamasının ardından 6 bin 608 liradan
Sıradaki Haber Altın güne yükselişle başladı, işte fiyatlar…