Rusya’dan sonra Türkiye de duyurdu! Çekilme tamamlandı…

Milli Savunma Bakanlığı, “Soçi’deki mutabakat kapsamında ağır silahların Silahtan Arındırılmış Bölge’den çekilmesi süreci bugün itibarıyla tamamlandı” ifadesini kullandı.

Rusya’dan sonra Türkiye de duyurdu! Çekilme tamamlandı…

Türkiye ve Rusya’nın Soçi’de mutabakata varmasının ardından; Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, binin üzerinde militanın İdlib’teki silahsızlandırılmış bölgeden ayrıldığını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da “Soçi’deki mutabakat kapsamında ağır  silahların Silahtan Arındırılmış Bölge’den çekilmesi süreci bugün itibarıyla  tamamlandı. İdlib’de sürdürülebilir ve kalıcı barışın tesisi için Soçi’deki  mutabakat kapsamında faaliyetlerimiz hız kesmeden sürdürülüyor” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gün içinde yaptığı bir başka açıklamada ise, “İdlib çatışmasızlık bölgesinin silahsızlandırılması yönündeki anlaşma yerine getiriliyor. Orada tüm gruplarla aktif olarak iş birliği yapma konusunda ana rolü Türk ortaklarımız oynuyor. Bizim bilgilerimiz bu sürecin yeterince ilerlediğini doğruluyor” demişti. 

Soçi mutabakatına göre İdlib’in silahsızlandırılması sürecinin 15  Ekim’de sona ereceğini hatırlatan Lavrov, sürecin bir iki gün uzamasının önemli olmadığını vurgulayarak “Her halükarda bu işin kalitesi önemlidir. Önemli olan bu iş  yürüyor ve biz Türk ortaklarımızın çabasını aktif olarak destekliyoruz” diye konuşmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X