Rusya’dan ‘Türkiye’ açıklaması

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerle ilgili Kremlin’den yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Rusya hala Türkiye’den özür bekliyor” dedi.

Rusya’dan ‘Türkiye’ açıklaması

Kremlin Sözcüsü, sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile düşürülen Rus uçağının ardından gerilen ilişkiler ile ilgili bir açıklamada bulundu. 

Rusya’nın Türkiye’den hala özür beklediğini belirten Sözcü Dimitri Peskov, “Rusya, uçağın düşürülmesinin ardından Türkiye’nin hâlâ ikili ilişkileri onarmak için gerekli adımları atmamasını üzüntüyle karşılıyor” dedi. 

Sözcü, Türkiye’den özür, tazminat ve izahat beklediklerini de bir kez daha dile getirdi.

Rusya lideri Vladimir Putin’in ilişkileri düzeltmek istediklerine ancak ilk adımın Türkiye’den gelmesi gerektiğine yönelik açıklamasının ardından Türkiye-Rusya ilişkilerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Acaba bizden nasıl bir ilk adım bekleniyor onu anlamakta zorlanıyorum. Biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz. Rusya ile münasebetleri bozmak isteyen de biz değiliz” demişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X