Rusya’dan vize jesti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye için vizesiz rejimden faydalanabilecek kategorileri genişletmek istediklerini söyledi.

Rusya’dan vize jesti

Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Moskova’da düzenlenen Üçlü Dışişleri Bakanları toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Suriye’yi bölme girişimlerinin, Türkiye, Rusya ve İran tarafından kabul edilemez bulunduğunu vurgulayan Lavrov, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2254 sayılı kararı ve Soçi’de düzenlenen Suriye Ulusal Diyalog Konseyi’nde mutabık kalınan tavsiyeler doğrultusunda, Suriye’de siyasi çözümün alternatifsizliğine bağlılığımızı muhafaza ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye vatandaşlarına yönelik vize uygulamasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Lavrov, Çavuşoğlu ile dün gerçekleştirilen ikili görüşmede bu konuyu da değerlendirdiklerini söyledi.

Rusya’nın vize konusunda bazı somut adımlar atılmasına yönelik teklifini geçen haftalarda ilettiğini anlatan Lavrov, “Türkiye için vizesiz rejimden faydalanabilecek kategorileri genişletmek istiyoruz.

Öncelikle hizmet pasaport sahiplerine, sonrasında da uluslararası taşımacılıkta çalışan uzun mesafe şoförler için vizesiz rejime dönülmesini bir süre önce önerdik.

Şu anda hepimiz terör tehdidi altındayız. Bu bağlamda ilgili birimlerimizin de daha fazla iş birliği yapması konusunda da bugünkü görüşmelerimizde mutabık kalındı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X