Rusya’dan yeni karakutu açıklaması

Rusya, Suriye sınırında F-16 jetleri tarafından düşürülen Rus savaş uçağının karakutusuyla ilgili yeni açıklama yaptı. Açıklamada, “Düşen uçağın karakutularından veri almak imkansız” denildi.

Rusya’dan yeni karakutu açıklaması

Rusya Araştırma Komisyonu, Türk F-16 jetleri tarafından Türkiye hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının kara kutusuyla ilgili yeni açıklama yaptı.

 

Rusya Araştırma Komisyonu’nun açıklamasında, düşen uçağın kara kutularının ağır hasar gördüğü bu nedenle veri almanın imkansız olduğu belirtildi. Açıklamada, “Bilimsel kuruluşlardan karakutu için yardım isteyeceğiz” denildi.

 

Rus yetkililer Cuma günü yaptıkları açıklamada, canlı yayında açtıkları karakutunun 16 hafıza çipinden üçünün parçalandığını ve bunlardan bilgi edinilemeyeceğini savunmuştu. Bu durum da Türk uçağından atılan füzenin uçağın arka kısmına isabet etmiş olmasıyla izah edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X