‘Rusya’nın ambargo kararı büyük çelişki’

Başbakan Davutoğlu, Rusya’nın Türkiye’ye karşı ekonomik ambargo kararını eleştirerek, “Türkiye’nin hiçbir şekilde müsebbibi olmadığı bir kriz sebebiyle Rusya’nın Türkiye’ye ekonomik ambargo uygulama kararı almasını da büyük çelişki olarak görüyoruz” dedi.

‘Rusya’nın ambargo kararı büyük çelişki’

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak tutumumuz açık ve nettir, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının tümü, bir santimetrekare dahi kalmayıncasına Azerbaycan’a ait olana kadar Türkiye Azerbaycan’a verdiği desteği sürdürecek” ifadelerini kullandı.

“Sayın Putin’e buradan çağrıda bulunuyorum”

“Türkiye’nin hiçbir şekilde müsebbibi olmadığı bir kriz sebebiyle Rusya’nın Türkiye’ye ekonomik ambargo uygulama kararı almasını da büyük çelişki olarak görüyoruz” diyen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

“Kendilerine ekonomik ambargo uygulandığında bundan hoşnut olmayanlar, başkalarına da ekonomik ambargo uygulamamalıdır. Bir kez daha Rusya’ya, bugün dahi söylemi, tansiyonu yükselten açıklamalar yapan Sayın Putin’e de buradan çağrıda bulunuyorum. Öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım. Sonra eğer olayın aslıyla, nasıl olduğuyla ilgili bilgi almak istenirse bunları zaten paylaştık ama bir daha paylaşırız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X