‘Rusya’nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var’

Başbakan Davutoğlu, “Rus uçaklarının bombaları altında Rabbine ve tarihine sığınarak bekleyen Halepliler hiç mahzun olmasınlar. Türkiye bir bütün olarak arkalarındadır” dedi.

‘Rusya’nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Suriye halkının yaşadığı acıları her zeminde dile getirerek duyarlılığı artırmaya çalıştığını belirtti.

Esad rejimi ve Rusya’nın mazlum ve masum insanların ocağını başlarına yıkmak için her gün bombalar yağdırdığını belirten Davutoğlu, “Son gülerde Halep ağır saldırılara maruz kalırken biz Halep’in acısını yüreğimizde hissediyoruz. Orada bugün Rus uçaklarının bombaları altında Rabbine ve tarihine sığınarak bekleyen Halepliler hiç mahzun olmasınlar. Türkiye bir bütün olarak arkalarındadır” dedi.

“Halep yeni bir insani trajedinin eşiğinde”

Davutoğlu, Halep ve civarında yaşayan milyonlarca Suriyeli için büyük ve yeni bir insani trajedinin eşiğinde olunduğunu söyledi.

Uluslararası toplumun, ABD ve Rus yönetimlerinin samimi davranması, gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğine işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Rusya, terörle hiç ilgisi olmayan sivil hedefleri acımasızca bombalamaya devam ediyor. Tek tek elimizde Rusya’nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var. 6 bini aşkın sortinin yüzde 90’ı sivillere ve ılımlı muhalefete atıldı, sadece yüzde 10’u DEAŞ’a. Her bir bombanın düştüğü yerin bilgisi elimizde ve bunu ABD de Birleşmiş Milletler de bütün uluslararası toplum da biliyor. Artık bu gidişe bir ‘dur’ demenin vakti gelmiştir. Suriye’yi, o canım Halep’i, Bayırbucak’ı kan gölüne çeviren zalimler hiç merak etmeyin, bu yaptıklarının hesabını birgün mutlaka vereceklerdir.”

Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı

Muhataplarının tüm halk olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Muhatabımız genç yaşlarında beyinleri şartlandırılarak barikat arkasına çıkarılan gençleri kurtarmak için bize yalvaran analardır. Muhatabımız bütün halktır, sivil toplumdur, kanaat önderlerimizdir. Elinde silah olan kim olursa olsun kesinlikle muhatap alınmayacaktır. Elinde silah olanın muhatabı milletin bileği, yüreğidir. O silahı alana kadar o bileği çalıştıracağız, kudretimizi göstereceğiz.”

Terörle en etkin şekilde mücadele sürdürülürken, bur yandan da terörden zarar gören vatandaşların mağduriyetini giderecek her türlü tedbirin alındığını ifade eden Davutoğlu, “Şimdi, hazırladığımız bu eylem planının adını, bundan sonra, ‘Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı’ olarak ilan ediyorum. Bundan sonra hep böyle anacağız” dedi.

“Gereken tedbirler alınacak”

Yerel yönetimleri güçlendiren Büyükşehir Yasası’nın, özellikle büyükşehir belediye başkanı muhalefetten olan birçok yerde istismar edildiğine dikkati çeken Davutoğlu, “Bunların hepsinin titizlikle takibi sağlanacak, yatırım ve altyapı hizmetlerine yönelmeleri için gereken tedbirler alınacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X