‘Rusya’nın engelleri iki ülkenin sanayicilerine de zarar verir’

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci, son olaylardan dolayı Rusya ile tarife dışı engeller yaşandığını, bundan her iki ülkenin sanayicilerinin zarar göreceğini ifade etti.

‘Rusya’nın engelleri iki ülkenin sanayicilerine de zarar verir’

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan son olayların çelik sektörüne etkisine ilişkin yazılı açıklamasında, çelik sektörü açısından Rusya’nın önem taşıdığını vurguladı.

 

Çelik ürünleri ve çelik sektörü üretim girdisi ürünlerinin ticaretine bakıldığında, 2015 yılının 9 aylık döneminde Rusya’dan miktar bazında 7,3 milyon ton, değer bazında ise 2,4 milyar dolar ithalat yapıldığının görüldüğünü aktaran Ekinci, bu rakamların iki ülke arasındaki ticaretin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini kaydetti.

 

 Türkiye olarak ihracatı artırmak isterken son olaylardan dolayı Rusya ile tarife dışı engeller yaşandığına dikkati çeken Ekinci, “Rusya’ya giden ihracat gemilerimiz ve ürünlerimizin geri çevrilmesi, vize verilmemesi gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkmış durumda. Sanayicilerimiz bu süreçte Rusya’da yapılacak olan etkinlikler ve ticaretle ilgili tedirginlikler yaşıyor. Bu olumsuz gelişmelerin biran evvel sağduyu ile hareket edilip düzeltilmesi gerekiyor. Aksi durumda her iki tarafın sanayicileri zarar görecektir” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X