Rusya’nın hedeflerini değiştirmesi önem taşıyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’nın Suriye’de muhalifleri hedef alan hava operasyonlarına son vermesini istedi.

Rusya’nın hedeflerini değiştirmesi önem taşıyor

52. Münih Güvenlik Konferansı’nın ikinci gününde bir konuşma yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Bize göre Rusya’nın şu ana kadarki saldırılarının çoğunluğu meşru muhalif gruplara yönelikti. Çatışmaların durdurulması konusundaki anlaşmaya bağlı kalması için Rusya’nın hedeflerini değiştirmesi kilit önem taşıyor” dedi. 

Esad rejiminin muhaliflere yönelik son saldırılarını sert bir dille eleştiren Kerry, “Bazıları, Suriye’nin, Rusya dahil bazı müttefikleriyle birlikte, insani yardımları engelleyerek ve bombardımana devam ederek uluslararası topluma meydan okuduğunu, bu yolla savaşı kazanacağını söylüyor. Rusya ve Esed böyle düşünüyorsa o zaman son beş yılda hiçbir şey öğrenememişler demek. Esed’i reddedenler beş yıldır bombardımanlara, varil bombalarına, gaza, Scud füzelerine, kimyasal saldırılara, işkencelere direniyor. Belki belirli yerlerde gerileyebilirler ancak teslim olmayacaklar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X