Rusya’nın Suriye’de misket bombası attığı ortaya çıktı

Rusya’nın devlet televizyonu Russia Today (RT) yanlışlıkla, Suriye’de hava harekatı düzenleyen Rus savaş uçaklarından misket bombaları atıldığının kanıtlarını yayınladı.

Rusya’nın Suriye’de misket bombası attığı ortaya çıktı

Rus haber kanalı RT, 18 Haziran’da, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Suriye’deki Hmeymin Hava Üssü’ne yaptığı ziyarete ilişkin bir haber hazırladı. Haberde, Şoygu’nun askeri üste yaptığı denetimlerin yanı sıra hava operasyonuna katılan Rus savaş uçaklarının hazırlanmasına ilişkin görüntüler de yer aldı.

 

Görüntüdeki Rus uçağının RBK-500 ZAB 2.5SM parça tesirli misket bombası taşıdığı görüldü. Rusların Suriye’de misket bombası kullandığına ilişkin kanıtlar bizzat Rusya devlet televizyonunun görüntüleriyle sosyal medyada yer alınca RT yetkilileri videoyu hemen resmi youtube kanalından kaldırdı. Rus televizyonu, misket bombalarının görüldüğü 5 saniyelik kısmı çıkartarak tekrar yayınladı.

 

Halep’te muhaliflerin denetimindeki bölgelere fosfor, vakum ve misket bombaları atan Rus uçakları, kent merkezinde okul, hastane, sivil savunma merkezleri, çarşı ve pazar yerlerini hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor.

 

Rusya’nın daha önce Suriye’de misket bombası kullandığı yönünde çok kez haberler çıkmış, Uluslararası Af Örgütü aralık ayında bu konuda bir rapor yayınlamıştı.

 

Rusya Savunma Bakanlığı ise iddiaları reddetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X