Rusya’nın Suriye’deki saldırılarında 254 sivil öldü

Suriye İnsan Hakları Örgütü, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının 30 Eylül’den bu yana Suriye’de düzenlediği saldırılarda 83’ü çocuk, 42’si kadın toplam 254 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Rusya’nın Suriye’deki saldırılarında 254 sivil öldü

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının son bir ayda Suriye’nin çeşitli kentlerinde düzenlediği saldırılarda 254 sivilin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (SNHR) yayımladığı raporda, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının 30 Eylül’den bu yana Suriye’de çeşitli kentlerde düzenlediği saldırılarda 83’ü çocuk, 42’si kadın olmak üzere 254 sivilin öldüğü belirtildi.

”Rusların bir ayda öldürdüğü, koalisyon güçlerinin bir yılda öldürdüğüne tekabül ediyor” denilen raporda, ”Rusya Suriye’ye DAEŞ’le mücadele kapsamında geldi. Fakat gün gün siyasetini değiştirdi. Ruslar, Suriye’de ‘Tüm muhalifler DAEŞ gibidir’ politikası uyguluyor” ifadelerine yer verildi.

Ülkede yaşamını yitirenlerin yüzde 96’sının rejim güçlerince öldürdüğü aktarılan raporda, SNHR’nin hayatını kaybedenlerin tamamını çeşitli kaynaklardan teyit ederek belgelediği vurgulandı.

Rus ordusuna ait savaş uçakları başta Humus’un Telbise, Rastan ilçesi ile Ganto köyü ve Hama’nın kuzey kesimleri ile İdlib ve Halep’te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere saldırı düzenledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X