Rusya’ya destek Venezüella’dan geldi!

Venezüella’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Rafael Ramirez, ülkesinin Rusya’nın IŞİD’le mücadeleye katılması kararını desteklediğini açıkladı.

Rusya’ya destek Venezüella’dan geldi!

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan gelen askeri yardım talebinin ardından dün Rus askerinin ülke dışında görevlendirilmesine onay vermiş, karardan sadece saatler sonra Rus uçaklarının Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurduğu açıklamıştı.

Moskova’nın bu hamlesini değerlendiren Venezüella’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Ramirez, “Rusya ve Suriye hükümeti, Suriye’deki korkunç bir fenomen olan terörizmle mücadele etmek için koordinasyon içinde” diye konuştu.

“BM Güvenlik Konseyi’nde, Venezüella IŞİD ve diğer gruplarla mücadele edilmesi ve Suriye’nin egemenliği ile toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine inanıyor” diyen Ramirez, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un sunduğu IŞİD’le mücadelede ortak hareket edilmesi önerisini değerlendirdiklerini de kaydetti.

‘ESAD’LA DİYALOG KANALLARI AÇIK OLMALI’

Ramirez, Suriye Devlet Başkanı Esad ile iletişim kanallarının açık tutulmasının diplomasinin temel kurallarından biri olduğunun da altını çizdi. “Bu bir prensip” diyen Ramirez, gerekli olması halinde Esad’la görüşeceklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X