Rusya’ya giden Çipras’ı AB tehdit etti

Borç krizi nedeniyle Euro Bölgesi ile anlaşamayan Çipras bugün Moskova’da Putin’le görüşecek. Çipras’ın Rusya ziyaretini provokasyon olarak değerlendiren AB, “Avrupalıların birlikteliği tehlikeye atılmamalı” uyarısında bulundu.

Rusya’ya giden Çipras’ı AB tehdit etti

Avrupa Birliği ile kurtarma paketi nedeniyle sorunlar yaşayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Rusya’ya iki günlük ziyaret gerçekleştiriyor. 

Çipras, Rusya ziyaretinde Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dimitri Medvedev, Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin ve Rus Ortodoks Kilisesi’nin lideri Patrik Kirill ile görüşecek. 

ntv.com.tr’nin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Rusya ziyareti Avrupa Birliği tarafından yakından takip ediliyor. Çipras’ın Moskova’ya yaptığı ziyareti provokasyon olarak nitelendiren AB, “Avrupalıların birlikteliği tehlikeye atılmamalı” uyarısında bulundu.

“RUSYA İLE İYİ İLİŞKİ KURMAK İSTİYORSA KURSUN”

Avrupa Parlamentosu Dış ilişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, Çipras’ın Rusya ziyaretini tehdit olarak değerlendirdi. Brok, “Çipras Yunanistan’ın başka türlü davranabileceğini kanıtlamak istiyor” dedi.

Tehdide tehditle cevap veren Brok, “Çipras Moskova ile iyi ilişkiler kurmak istiyorsa, kurmasına kimsenin engel olmayacağı kendisine açıkça belirtilmeli” şeklinde konuştu. 

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da, Yunanistan’ın AB’den destek talebinde bulunduğunu ve bunun karşılığını gördüğünü belirterek, “Biz de karşılık olarak, onlardan destek bekliyoruz” dedi.

 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın iki günlük Rusya ziyareti başladı. 

Moskova ziyaretiyle ilgili olarak Çipras’ın bürosundan yapılan açıklamada, Rusya ile turizme ve ticaret alanında görüşmeler yürütüleceği belirtildi.

PUTİN NE AMAÇLIYOR?

Ancak siyasi uzmanlar, Putin’in Atina ile iyi ilişkiler kurarak Avrupa Birliği’nin yaptırımlarını sekteye uğratmayı amaçlayacağını belirtiyor. Çipras, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımları eleştiriyor.

Atina borçlarını ödemek için şimdiye kadar Rusya’dan kredi talebinde bulunmadı. Putin, AB’nin yaptırımları sonrası üye ülkelerden gıda ürünleri alınmasını yasaklamıştı. Çipras’ın gıda ürünleri ihracatı için Putin’den talepte bulunacağı belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X