Rusya’ya göz kırptı

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, referandum sonrası ABD’nin tutumunundan dolayı şok olduklarını söyledi ve Rusya’ya yakınlaşma mesajı verdi.

Rusya’ya göz kırptı

Referandum sonrası istifası ile sonuçlanan olaylardan sonra ilk kez ABD radyosu NPR’ye konuşan Barzani, halkoylamasına Rusya’nın pozitif baktığını ifade ederek, ‘Belki de Ruslar ABD’den daha iyi bir dost olabilirler’ dedi. Barzani, 25 Eylül’de yaptıkları bağımsızlık referandumu kararından pişman olmadıklarını belirterek, referandum sonrasında ABD ile ilişkileri yeniden değerlendireceğini söyledi. 

Bölgede referandumdan sonra kaybedilen onca şeye rağmen referandum kararından pişman olmadığını belirten Barzani, ‘İran destekli paramiliter güçlerle, Irak Ordusu’nun, ABD’nin kendilerine tedarik ettiği tanklar ile petrol kenti ve Kürtler için önemli bir kent olan Kerkük’ü almasına ABD’nin ses çıkarmamasına şoke olduk’ dedi 

Barzani, Rusya’nın referanduma daha pozitif yaklaştığını ve bugün ‘Rusların Amerika’dan daha iyi bir dost olabileceğini’ ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X