Rusya’ya ilk meyve grubu ulaşmak üzere

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ali Recep Nazlı, Rusya’nın portakal, mandalina, kayısı, şeftali ve nektarin grubu ile erikte yasağı kaldırdığını hatırlatarak, ”Bugün veya yarın ilk ürün grubu Rusya’ya ula

Rusya’ya ilk meyve grubu ulaşmak üzere

Aslında bütün sebze-meyve ürünlerinde kısıtlamaların kaldırılmasını beklediklerini, ancak kalkmadığını, bunun kısa süre içerisinde gerçekleşmesini umduklarını ifade eden Nazlı, Rusya tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’dan bir heyeti istişare için Türkiye’ye davet ettiklerini açıkladı. 

Heyetin gelecek hafta Türkiye’ye geleceğini ve teknik konuları konuşmaya devam edeceklerini dile getiren Nazlı, bu toplantılar sonrasında teknik konularla ilgili sorunların da bir an önce hal edileceğini düşündüğünü anlattı. Rusya’da son dönemde seracılık faaliyetlerinin arttığına dikkati çeken Nazlı, ”Biz kendi ürünlerimizin kalitesine, verimine, değerine inanıyoruz. Rusya’ya yaş sebze ve meyve ihracatında eskiye döneriz, hatta daha iyiye gideceğiz” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X