Rusya’ya not indirimi

Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu (JCR), Rusya’nın ‘BBB-‘ düzeyinde bulunan kredi notunu bir basamak düşürerek ‘BB+’ya çekti, notun görünümünün ise negatif olarak belirledi.

Rusya’ya not indirimi

JCR’den yapılan açıklamada, Rusya ekonomisinin halihazırda Ukrayna krizinden dolayı ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) ekonomik yaptırımlarıyla zarar gördüğü belirtilerek, 2014’ün sonlarından 2015’in başlarına kadar sert düşen ham petrol fiyatlarının ise ülke ekonomisine ağır darbe vurduğu kaydedildi. Ukrayna krizine ilişkin belirsizliğin etkisiyle Rusya’dan sermaye çıkışlarının arttığına ve bunun da döviz rezervlerinin hızla azalmasına neden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ”Rusya ekonomisinin dış şoklara karşı esnekliğinin azalacağına ilişkin artan endişeler var” denildi.

EKONOMİK DARALMA SÜRÜYOR

12 Şubat’ta Ukrayna sorununa ilişkin anlaşma sağlansa da bunun uygulanmasına ilişkin belirsizliklerin sürdüğü belirtilen açıklamada, bunun da ekonomik yaptırımların ne zaman kaldırılacağına ilişkin tahminleri zorlaştırdığı ifade edildi. JCR açıklamasında, ”Rusya’nın 2013 sonunda 450 milyar dolar olan döviz rezervleri, 2014 sonunda 327,7 milyar dolara geriledi. Bununla birlikte ülkenin bankacılık sistemi varlık kalitesi de ekonomik durgunluktan dolayı kötüleşiyor. Ekonomik daralma ise sürüyor. Tüm bu nedenler ülkenin kredi notu üzerinde baskı yaratıyor” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X