Rutubetli bölgelere sıkıp 30 dakika bekletin! Etkisi inanılmaz

Duvar diplerinde oluşan o kirli görüntüler, dolap içlerinden gelen kötü kokular, dolaplarınızın içindeki giysilerin bile en içine kadar sinen o nemli garip koku..Eğer bunlar size de pek tanıdık geliyorsa, rutubet nedir, en iyi bilenlerden biri de sizsiniz

Rutubetli bölgelere sıkıp 30 dakika bekletin! Etkisi inanılmaz

Elbette evin içinde rutubet oluşmasına neden olan birçok farklı faktör var. Evin doğru yalıtma sistemine sahip olup olmamasından tutun da sürekli yemek yaptığınız ortamın koşullarına kadar uzanan bu faktörlerin her biriyle başa çıkmak da bir hayli zahmetli.

İşte tam da bu nedenle evinizdeki rutubeti olabildiğince azaltmanıza, yardımcı olacak doğal yöntemlerden söz edeceğiz.

İşte rutubet oluşmasını engellemenin basit yolları…

 Karbonat

http://www.brinkleybeautyblog.com/tag/baking-soda/ | brinkleybeautyblog

Cilt temizliğinden ev temizliğine, neredeyse hayatımızın her alanına bir ferahlık katma konusunda şaşırtıcı derecede etkili isimlerden olan karbonat, rutubete karşı da alınabilecek önlemlerin başını çekiyor. Evinizin herhangi bir köşesinde rutubet oluşmasını istemiyorsanız ya da rutubet oluşma ihtimali olduğunu düşündüğünüz yerler varsa hemen karbonattan destek alabilirsiniz.

Bezden, hava geçirgenliği yüksek bir torbanın ya da ağzı açık bir kasenin içine bir miktar karbonat dökün ve bunu evinizde rutubet oluşabileceğini düşündüğünüz tüm köşelere koyun. Nemi kendi içinde hapsedecek olan karbonat bu sayede rutubet oluşma riskini oldukça azaltır, size de dört mevsim evinizin tadını çıkarmak kalır.

 Kedi kumu

hamaraguru

Tıpkı karbonat gibi kedi kumu da nemi içine hapsetme özelliğine sahip. Bu nedenle evinizde sık sık rutubet oluşan yerlere bir kase ya da hava geçirgenliği olan bez bir torba içinde kedi kumu da bırakabilirsiniz.

Yalnız dikkat, evinizde halihazırda bir kediniz varsa rutubeti önlemek için kullanacağınız kedi kumunu mutlaka onun erişemeyeceği yerlerde saklayın. Aksi halde hiç de hoşunuza gitmeyen manzaralarla karşılaşabilirsiniz.

Kaya tuzu lambası

shop.atperrys

Stres, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sorunları çözdüğü söylenen, bu nedenle de son yıllarda bir hayli popüler olan isimlerden kaya tuzu lambası, fazla nemle de baş etmeyi biliyor, bu sayede de rutubetten kurtulmanın en ilginç yöntemleri arasında kendine yer buluyor. Artık aktarlarda bile karşımıza çıkan bu kaya tuzu lambalarından edinerek evinizin farklı bölgelerinde kullanabilir, olumlu etkilerini test edebilirsiniz.

“Lekelerden nasıl kurtulacağız” derseniz: Sirkeli su

sirke-karbonat

Rutubet ne yazık ki duvarlarda, dolap içlerinde hatta tavanda lekeler oluşmasına da neden oluyor. İşte oluşan bu kötü görüntüden kurtulmanın yoluysa sirke de yatıyor. Karbonat gibi ev temizliğinde başvurulan en doğal ürünlerden biri olan sirkeyi alın ve suyla karıştırın. Bir ölçü sirkeye bir ölçü su olacak şekilde hazırladığınız karışıma temiz bir bezi sokun ve ardından bu bezle lekeli alanları zarifçe ovarak temizleyin. Lekelerin azaldığını göreceksiniz.

Eğer lekelerin hepsi yok olmadıysa bu yöntemi lekelerden tamamen kurtulana kadar düzenli olarak tekrar edebilirsiniz.

Alternatif arayanlara: Limon kolonyası

your-housefinder

Sirkeyle aranız iyi değilse, kokusundan hoşlanmıyorsanız ya da o an için evinizde sirke yoksa limon kolonyasıyla da aynı uygulamayı yapabilirsiniz. Özellikle sprey şişesinde olan kolonyaları kullanarak işlerinizi kolaylaştırabilir, rutubetli alana bir süre limon kolonyası sıkıp beklettikten sonra biraz daha limon kolonyası sıkıp temiz bir bezle güzelce ovalayabilirsiniz.

Lekelerden arındırdığınız bölgeyi ıslak bırakmamak adına temizliğinizi tamamladıktan sonra saç kurutma makinesinden ya da benzer bir üründen destek alarak lekeleri çıkardığınız alanı bir güzel kurutmayı da unutmayın.

İnatçı lekelere doğal çözüm: Limon tuzu karışımı

mumby

Limon kolonyasından daha doğal ama aynı zamanda daha çok etkili bir yöntem arıyorsanız limon tuzundan destek alabilirsiniz. Isıya dayanıklı küçük bir tencereye limon tuzu koyun, ardından üzerine üstlerini örtecek kadar su koyup güzelce ısıtın. Limon tuzları tamamen çözülüp karışım hazır hale geldiğinde bu karışımı biraz soğutup lekeli bölgelerin üzerine bir sünger yardımıyla yayın.

Ardından bir süre bu şekilde bekletip temiz bir bez yardımıyla ovarak lekelerden kurtulun. 

Çay ağacı yağı

cay-agaci-yagi-nedir-faydalari

Çay ağacı yağı, rutubete karşı doğal bir çözüm yolu.

 Yapımı oldukça kolay bir karışımla rutubetin neden olduğu kokudan ve lekelerden hızla kurtulacağız. Temiz bir sprey şişesi alın, içini suyla doldurun. Ardından içine 10 damla çay ağacı yağı damlatın ve lekeli, rutubetli bölgelere sıkıp bu şekilde en az 30 dakika bekleyin. Döndüğünüzde lekelerin de kokunun da yavaş yavaş azalmaya başladığını hissedeceksiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X