Rüya kent Melbourne

Kangurular diyarı Avustralya’nın Melbourne kenti, üst üste yedinci kez “dünyanın en yaşanabilir şehri” seçildi.

Rüya kent Melbourne

The Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından dünyanın 140 şehrinde yapılan değerlendirmeye göre dünyanın en yaşanabilir şehri Avustralya’nın Melbourne kenti oldu.

EIU’nun, istikrar, güvenlik, altyapı, sağlık, kültür ve eğitim gibi 30 farklı konuyu dikkate alarak hazırladığı listede sağlık, eğitim ve altyapı kategorilerinden tam not alan Melbourne, 100 üzerinden 97,5 puanla en yaşanabilir kenti seçildi.

İLK BEŞ DEĞİŞMEDİ…

Böylece dünyanın en yaşanabilir şehri sıralamasında yedi yıldır birincilik unvanını koruyan Melbourne’u, Viyana (Avusturya) 97,4, Vancouver (Kanada) 97,3, Toronto (Kanada) 97,2 ve Adelaide (Avustralya) 96,6 puanla takip etti. Böylece, geçen yılki sıralamada yer alan ilk 5 değişmedi.

Melbourne Belediye Başkanı Robert Doyle, bunun bir dünya rekoru olduğuna işaret eden Doyle, “Melbourne’u dünyanın en iyi şehri haline getirmek için yapmış olduğumuz işten hep birlikte gurur duymalıyız” dedi.

60 bin Türk yaşıyor

Yaklaşık 200 farklı milletin yaşadığı, çok kültürlülüğün eyalet hükümeti tarafından yönetim şekli olarak benimsendiği kentte 240 farklı dil konuşuluyor. Avustralya Açık Tenis Turnuvası ve Formula1 gibi dünyanın önemli spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapan Melbourne’da resmi rakamlara göre 60 bin Türk yaşıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X