Rüzgar gibi geçtiler

Gemlik’te düzenlenen Doğu Avrupa ve Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Motokros Yarışları büyük heyecana sahne olurken, 2 süren organizasyonda Türkiye takım hainde ikincilik kürsüsüne çıktı.

Rüzgar gibi geçtiler

CEMAL KIRGIZ

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Gemlik Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği Doğu Avrupa ve Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Motokros Yarışları Şahintepe Parkurunda yapıldı. İki gün süren yarışlarda 10 ülkeden Doğu Avrupa’nın en iyi sporcuları yarıştı. 

Şahintepe’deki bin 870 metrelik Gemlik Belediyesi Motokros Parkuru’nda yapılan şampiyonaya 26’sı yabancı 113 yarışçı katıldı. Gemliklilerin de büyük ilgi gösterdiği yarışmalarda rüzgârın çocukları tozu dumana katarken, heyecan fırtınası içindeki Şahintepe Parkuru unutulmaz görüntülere ev sahipliği yaptı.

KÜRSÜYE ÇIKTILAR

İki gün süren şampiyona sonunda Türkiye takım halinde ikinci olurken, Bulgaristan birinciliği kaptırmadı. Yarışlar sonunda Romanya ise üçüncü sırada kaldı. Büyük heyecanın yaşandığı organizasyonda MX1 sınıfında Bulgaristan’dan Todor Totev birinci, aynı ülkeden Denislav Angelov ikinci ve Romanya’dan Kaloyan İliev üçüncü oldu. 

MX2 sınıfında yine Bulgaristan’dan Valentin Roglev birinci olurken, MX2 Juniorda ise Bulgar sporcu Valentin Roglev liderliği kaptırmadı.

ZİRVEYİ BIRAKMADILAR

MX sınıfında Bulgar sporcu Bulgaristan’dan Julian Raychev’in birinci olduğu yarışlarda 40 yaş üstü sporcuların mücadele ettiği Veteran sınıfında Bulgar Veselin Malinov, 85 cc’de Bulgar Julian Georgiev, 65 cc’de Deniz Öncü birinci olmayı başardı. 

ATV sınıfında ise Mehmet Saygın birincilik kupasının sahibi olmayı başardı. Yarışlar sonunda dereceye giren sporcular kupalarını düzenlenen törenle aldı.

FOTOĞRAFLAR: RECAİ UYSAL

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X