Rüzgar tribününde babayiğit Bursa’dan çıkabilir

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Raylı Sistemler Kümelenmesi Üyeleri, 2016 yılının ilk toplantısını Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirdi. Toplantıya TEİ Genel Müdürü Mahmut Akşit konuk oldu.

Rüzgar tribününde babayiğit Bursa’dan çıkabilir

Akşit, buradaki konuşmasında, Milli Rüzgar Enerji Sistemleri (MİLRES) Projesi’nin detayları ve üretim aşamaları konusunda bilgi verdi. MİLRES Projesinin Koordinatörlüğünü de yapan Akşit, tamamen özgün olarak tasarlanan yerli rüzgar türbini projesinde kullanılan bazı parçaların Bursa’da üretildiğini belirtti. 

Türkiye’nin sanayi alanındaki mevcut kapasitesi ve geçmişe dayalı tecrübesiyle rüzgar türbini imalatı yapabilecek potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Akşit, bu alanda bir ‘babayiğit’ çıkabileceğini dile getirdi. Bursa’nın sanayi altyapısı ile önemli merkezlerden birisi olduğuna işaret eden Akşit, “Biz projemizde bazı ağır büyük komponentlerin imalatını Bursa’da gerçekleştirdik. O nedenle milli rüzgar türbini sektörümüz gelişirken, Bursa sanayisi de bundan ciddi bir pay alabilir. Bursa otomotiv ve makine sektörlerinden gelen ciddi birikimlerini ve tecrübelerini rüzgar enerjisi sektörüne çok kolay yansıtabilir. Aynı raylı sistemlerde çıkardığı gibi artık MİLRES gibi projelerin üstüne biraz daha değer katıp ticari hale getirebilecek babayiğitlerimiz, Bursa’dan çıkabilir diye düşünüyorum” dedi.

İŞBİRLİĞİ KÜLTÜRÜNÜ GÜÇLENDİRİYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan da, Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden Bursa’nın gelecekte bu unvanını koruması için stratejik sektörlerde de payını artırması gerektiğini söyledi. 

Bu vizyon doğrultusunda BTSO olarak uzay havacılık savunma, raylı sistemler, rüzgar türbini sektörleri gibi birçok alanda kümelenme faaliyetlerini hayata geçirdiklerini ifade eden Umutkan, 300’e yakın firmanın kümelenme içerisinde yer aldığını kaydetti. Şakir Umutkan, “Ülkemiz gelecek hedeflerine ulaşmasında iş dünyasındaki birlik ve beraberlik büyük önem taşıyor. Bizler de bu doğrultuda kümelenme faaliyetlerimiz ile firmalarımız arasındaki işbirliği kültürünü güçlendiriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X