Rüzgarda önlisans başvuruları inceleniyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Rüzgar enerjisi Santralleri (RES) için yapılan önlisans başvurularındaki değerlendirmelerin tamamlandığını ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğüne (YEGM) gönderildiğini söyledi.

Rüzgarda önlisans başvuruları inceleniyor

Yılmaz, RES önlisans başvurularındaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretimi için belirlenen kapasitenin 14 kat üzerinde gelen başvuruların değerlendirme süreci ile ilgili Yılmaz, “3 bin megavatlık kapasitenin tamamı için yapılan ve kapasite büyüklüğü 42 bin megavata yaklaşan bin 99 RES önlisans başvurusundan incelemeye uygun bulduğumuz bin 5’i ile ilgili çalışmaları tamamladık ve teknik değerlendirmenin yapılması için YEGM’e gönderdik” dedi.

2023 HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ

EPDK’nın geçtiğimiz ağustos ayı itibariyle başvurulardan 59’unu reddettiğini, 10 başvurunun ise başvuru sahipleri tarafından geri çekildiğini hatırlatan Yılmaz, “Böylece bin 30 başvurudan bin 5’i bir sonraki aşama olan YEGM’in teknik değerlendirme aşamasına girebilmiş oldu. Rüzgar enerjisine büyük önem veriyoruz. Sektörün bu konudaki ilgisi de bizi çok memnun ediyor. El birliği ile rüzgar enerjisinde 2023 hedefimiz olan 20 bin MW kurulu güce ulaşacağız” diye konuştu. YEGM tarafından mevzuata uygun bulunan başvurular, bağlantı görüşünün oluşturulması için TEİAŞ ve ilgili dağıtım şirketine yönlendirilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X