S-300’ler tropik koşullara uygun hale getirilecek

Rusya’nın İran’a satmayı planladığı S-300 ‘Antey-2500’ hava savunma füze sisteminin tropik koşullarda çalışmaya uygun hale getirileceği bildirildi.

S-300’ler tropik koşullara uygun hale getirilecek

Rusya’nın silah ihracatçısı Rosoboronexport’tan bir yetkili Rusya ve İran’ın satılacak hava savunma sistemlerinin sayısı ve fiyatı üzerinde henüz bir anlaşmaya varmadığını, ancak Moskova’nın anlaşmanın imzalanacağından kuşku duymadığını belirtti. Yetkili, İran’ın sıcak iklime sahip olması nedeniyle teslim edilecek ‘Antey-2500’ sistemlerinin modifikasyon yapılmasının da planlandığı ve bu kapsamda, sistemlerin havalandırma ve filitrasyon sistemlerinin güçlendirilerek, iklim kontrol sistemiyle donatılacağını kaydetti.

Hava savunma sistemlerinin yerel koşullarda normal çalışmaları için İran’da denemelerin yapılacağını da vurgulayan yetkili, sistemlerde başka hangi geliştirmeler yapılacağının anlaşmanın imzalanmasından sonra kesinleşeceğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X