Saatler ne zaman ileri alınacak?

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulaması 29 Mart Pazar günü saat 03.00’ten itibaren saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlayacak.

Saatler ne zaman ileri alınacak?

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin yeniden ayarlanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Buna göre, saatler 29 Mart Pazar günü 03.00’ten itibaren bir saat ileri, 25 Ekim Pazar günü 04.00’ten itibaren de bir saat geri alınacak.

 

ENERJİ BAKANLIĞI’NIN YAZISI İLE ALINDI

 

Resmi Gazete’de, Bakanlar Kurulu’nun 09.03.2015 tarihli söz konusu kararının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 04.03.2015 tarihli ve 93 sayılı yazısı üzerine, 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun 2’nci maddesine göre alındığı kaydedildi.

 

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

 

Türkiye’de yaz saati uygulaması ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor. Böylece 7 ay süresince ileri saat uygulaması yapılıyor. Saat değişiminden beklenen fayda ve tasarruf yaz saati uygulamasında gerçekleşiyor. Bütün bu değişimler, AB’deki saat düzenlemesine paralel yapılıyor.

16 Şubat 2014 tarih ve 28915 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında uygulamanın amacı, ‘gün ışığından daha fazla yararlanmak’ olarak belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X