Sabah ayininde Türkiye’ye gönderme

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Françesko, sabah ayininde,Türkiye’nin adını zikretmese de Ankara’ya gönderme yaptı.

Sabah ayininde Türkiye’ye gönderme

Papa, selefi Emerit Papa 16′ncı Benediktus’un doğum günü için önceki sabah bir ayin düzenledi ve buradaki konuşmasında “diyaloğa girmeyenlerin Tanrı’ya itaat etmediğini” söyledi. 

Papa ayrıca ‘Öfke ve susturma isteği, bir insanın diyalog kurmayı bilmediğinin, açık fikirli olmadığının işaretidir’ dedi İtalyan basını  Papa’nın bu açıklamasına ‘Doğrudan bir referans vermese de Papa’nın sözleri, Türkiye’den siyasi ve dini yetkililerin tepkilerine yönelik bir yorum gibi görünüyor’ diye yorumladı. 

La Repubblica gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, “Açık ki, ‘susturmak isteyenlerin öfkesi’ ifadesi, özellikle geçen salı günü Papa Françesko’nun çıkışını ‘kınayan’ ve kendisini ‘bu yanlışa bir daha düşmemeye’ davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kullanılan tona yönelik” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X