Sabancı suikastı faili yakalandı

Aydın’ın Söke ilçesinde otogara düzenlenen operasyonda 2 kişi patlayıcı ve uzun namlulu silahla yakalandı. Zanlılardan birinin Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol olduğu belirlendi.

Sabancı suikastı faili yakalandı

Aydın’ın Söke ilçesinde, ihbar üzerine otogarda düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu belirlenen 2 kişi yanlarında patlayıcı ve silahla birlikte yakalandı.

Polis ekipleri, ihbar üzerine Söke otogarında operasyon düzenledi.Operasyonda yakalanan iki kişinin çantasında yapılan aramalarda, patlayıcı ve uzun namlulu silah ele geçirildi.

İki zanlının, Türkiye’ye yasadışı yollarla geldiği, önce Didim’e ardından Söke’ye gittikleri tespit edildi. Zanlıların, buradan da başka bir ile gitmek üzere bilet almaya hazırlandıkları belirlendi.

BİRİ İSMAİL AKKOL ÇIKTI

Aydın Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, zanlılardan birinin Özdemir Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol olduğunu bildirdi.

Diğer kişinin ise Fadik Adıyaman isimli örgüt üyesi olduğu duyuruldu.

SABANCI SUİKASTİ

9 Ocak 1996 yılında Sabancı Center’a düzenlenen saldırıda Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Toyota Sa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C üyeleri Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar yurtdışına kaçmıştı.

Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’ne teslim olan Mustafa Duyar, Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde Karagümrük çetesi üyeleri tarafından öldürülmüştü.

Diğer zanlı Fehriye Erdal, olayın ardından Belçika’ya kaçmıştı. Burada yakalanan Erdal’ın Türkiye’de işlediği suçlardan dolayı yargılanmasına karar verilmişti. Beraat eden Erdal’dan daha sonra haber alınamadı.

İsmail Akkol ise geçen yıl Yunanistan’da gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest kalmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X