Sabancı suikastında zaman aşımı sürprizi

Aydın Söke’de canlı bomba eylemi hazırlığındayken önceki gün otogarda yakalanan DHKP/C üyesi İbrahim Akkol ile Fadik Adıyaman’ın avukatı, Özdemir Sabancı suikastı üzerinden 20 yıl geçtiğini belirterek, “Zaman aşımı söz konusu olabilir” dedi.

Sabancı suikastında zaman aşımı sürprizi

Ceza hukuku uzmanı Ersan Şen ise bu iddiayı yalanladı. Sabancı suikastının faili İbrahim Akkol’un avukatı Oya Aslan, Aydın’daki soruşturmanın İstanbul’daki Sabancı suikastiyle ilgisi bulunmadığını, müvekkili hakkında kesinleşmiş hapis cezası da olmadığını belirterek, “Süreç 20 yılı buldu, zaman aşımı söz konusu olabilir” diye konuştu.

Gazetecilerin konuya ilişkin görüşlerine başvurduğu ceza hukuku uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen ise, zamanaşımının sözkonusu olmadığını belirterek, “20 yıl geçti, zaman aşımı doldu denilemez. 9 Ocak 1996’den itibaren diğer suçları da varsa bu şahıslar 9 Ocak 2026’ya kadar yargılanabilir. Ancak davaları görülecek, kesinleşecek. Sonradan zamanaşımı kaldırıldı diyelim, geriye dönük aleyhe uygulanmaz. Bu kural bizde temel kuraldır” ifadesini kullandı.

Söke’de 3. gözaltı

Aydın Söke’de gözaltına alınan Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol’un yanındaki Fadik Adıyaman’ın üzerinden Hatice Çalışkan adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkmıştı. Bunun üzerine Söke’de yaşayan Hatice Çalışkan isimli bir kadın “DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu” iddiasıyla dün gözaltına alındı. Akkol ve Adıyaman’ı önce Didim’de sakladığı, sonra Söke’ye gelişlerinde yardımcı olduğu öne sürülen Hatice Çalışkan’ın sorgusu diğer şüphelilerle birlikte devam ediyor. Sorgu için Ankara’dan özel bir ekibin de görevlendirildiği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X