Sabancı’dan 4,5 milyar TL yatırım

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, geçen yıl yaptıkları 4,1 milyar liralık yatırım tutarını bu yıl 4,5 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Sabancı’dan 4,5 milyar TL yatırım

Kurtul, bu yıl yapacakları yatırımlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: ‘Çimsa’da Afyon-Eskişehir fabrika yatırımı, Niğde fabrika ilave kapasite yatırımı, Brisa Aksaray ikinci fabrika yatırımı, Kordsa Türkiye-Endonezya fabrikaları polyester-iplik yatırımı, yani Türkiye ve Endonezya’da iplik kapasitesinin artırılması, Enerjisa’da da 1,5 milyar TL’lik yatırım planlıyoruz.’

KURTUL’UN YERİNE GÖÇMEN

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Kurtul’un, 30 Mart 2017 itibarıyla görevinde ayrılacağını belirterek, yerine Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Mehmet Göçmen’in atandığını anımsattı. Kurtul’un 2010 yılından bugüne kadar Sabancı Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak başarılarına büyük katkı yaptığını aktaran Sabancı, Mehmet Göçmen’in de 14 yıldır gruplarında olduğunu dile getirdi. Sabancı, ”Göçmen son 3 yıldır enerji grubunun başkanı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X