‘Sabrın da sonu var’

ABD başkan yardımcısı Mike Pence Kuzey Kore’nin füze denemesinin ardından ülkesinin Pyongyang yönetimine uyguladığı stratejik sabır politikasının sona erdiğini belirtti..

‘Sabrın da sonu var’

Pence’in, 4 ülkeyi kapsayacak Asya ziyaretinde ilk durağı Güney Kore’ydi. Güney Kore’li mevkedaş Hwang Kyo-ahn ile ortak basın toplantısı düzenleyen Pence, ‘Geçen iki haftada  Suriye ve  Afganistan’da yaptıklarımız, bütün dünyaya yeni başkanımızın gücünü ve kararlılığını gösterdi. Bu nedenle  Kuzey Kore’nin de silahlı kuvvetlerimizin kararlılığını ve gücünü test etmeye kalkmaması kendisi için iyi olur” diye uyardı.

ABD UÇAK GEMİLERİNİ GÖNDERİYOR

Kore Yarımadası’nda gerginlik devam ederken, ABD, uçak gemileri USS Carl Vinson, USS Nimitz ve USS Ronald Reagan’ın Kore Yarımadası’na yönlendirdi. ABD ve Güney Kore bu 3 uçak gemisi ile ortak askeri tatbikat yapmayı istiyor. USS Carl Vinson’ın Japon Denizi’ne 25 Nisan’da gireceği, diğerlerinin de onu takip edeceği belirtildi. Bir dizi başka savaş gemisiyle birlikte USS Carl Vinson, nisan başında Kore Yarımadası’na gönderilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X