Saç Dökülmesine Karşı Ne İyi Gelir?

Özellikle bayanların süsü olarak tabir edeceğimiz saçlar belirli bir zamandan sonra yıpranma, dökülme ve kelleşmeye kadar gitmektedir. Saç dökülmesine sebep olan birçok etmen vardır. Erkeklerde bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi ırsi veya demir eksi

Saç Dökülmesine Karşı Ne İyi Gelir?

Saç dökülmesine ne iyi gelir sorunuz için vereceğimiz tavsiyelerden biri beslenme diğeri ise bakım kürleridir. İşte saç dökülmesine iyi gelen bitkisel bakım kürleri:

 

Saçların Dökülmesini Engelleyen Bakım Kürü

 

Malzemeler:  2 kaşık çam terebenti yağı, 2 kaşık badem yağı, 3 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık bal, 2 tane E vitamini kapsülü

 

Hazırlanışı: Yemek kaşığıyla ölçerek hazırlayacağınız yağları bir kâse içerisine dökün ve iyice karıştırın. Üzerine E vitamini kapsülünü açıp tozunu veya hap şeklindeyse toz haline getirerek dökün. Balı da kâseye ekleyin ve iyice karıştırın. Fırça yardımıyla -evinizde kullandığınız temiz bir pasta fırçası da olabilir- karışımı saç diplerinize sürün. Karışımı tamamen yedirdikten sonra elinizle saçlarınıza masaj yapın. Saçınızın tamamına kürü sürdükten sonra bir streç filmle veya boneyle sarın 30 dakika boyunca bekleyin. 30 dakika sonra saç tipinize uygun bir şampuanla saçlarınızı yıkayın ve iyice kurutun. Saç kırıklarına da iyi gelen bu kürü belirli aralıklarla yaptığınızda dökülmelerinizin azaldığını göreceksiniz. Bu yöntemin dışında saçlarınız ile alakalı tüm sorunlar ve çözüm yolları için saç bakımı sayfamızı buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

 

Saç Dökülmesini Durduran ve Saç Çıkartan Doğal Kür

 

Malzemeler:  5’er gram çam yağı, sarımsak yağı, ısırgan yağı, biberiye yağı, badem yağı, zeytinyağı

 

Hazırlanışı: Bütün yağları bir şişe içerisine dökün ve iyice çalkalayın. Elde ettiğiniz bu kürü ilk hafta her gece saçlarınıza uygulayın. İkinci hafta 2 gecede bir kere uygulayın. Üçüncü hafta 3 gecede bir kez uygulayın. Bu yağ karışımını üstteki bakım kürümüz gibi önce saç diplerinize uygulayıp sonra masaj yaparak bütün saça yedirin. İlk 3 haftadan sona kürü 3 gecede bir kez uygulamaya devam edebilirsiniz.

Saç dökülmesine ne iyi gelir sorunuz için hazırlanmış olan kürlerimiz gördüğünüz gibi yağ ağırlıklıdır ancak verdiğimiz yağlar bitkilerden elde edildiği için bitkisel bakım kürleri demek daha doğru olur. Uygulayacağınız bakım kürlerimiz dışında saç dökülmesine ne iyi gelir diyenler için bir de yıkama yöntemi önereceğiz.

 

Saçlarınızı zeytinyağlı sabun ile iyice yıkayın. Durularken saçlarınızı yıkayacağınız suyunuzu aşağıdaki verdiğimiz tarife göre hazırlayın ve şampuan kullanmayın. 2-3 litre durulama suyu içerisine 1 bardak üzüm sirkesi dökün ve bu su ile saçlarınızı durulayın. 45 gün boyunca söylediğimiz şekilde saçlarınızı yıkadığınızda ilk 20 gün saç dökülmenizin durduğunu 45. günde ise yeni saçlarınızın çıktığını görebileceksiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X