Saç maşası kullananlar dikkat!

Saçlarınızı şekillendirirken sık sık saç maşası kullanıyorsanız, göz alıcı bukleli saçlara sahip olmak için doğru bilinen bu yanlışlara düşmeyin.

Saç maşası kullananlar dikkat!

SAÇ ISLAKKEN MAŞA YAPMAK

 

Saçınız ıslak ya da nemliyken şekillendirirseniz saçlarınıza büyük ölçüde zarar verebilirsiniz. Saçlarınız ıslakken maşa yaparsanız yanmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle maşa yaparken saçınızın kuruduğundan emin olun.

 

MAŞANIZ TAMAMEN ISINMADAN KULLANMAYA BAŞLAMAK

 

Genellikle tüm saç tipleri için ısının 200 dereceyi geçmemesi önerilmektedir. Maşanız tamamen ısınmadan saçlarınızı şekillendirmeye başlamayın. Isınmayan maşada acele davranarak sarmaya başladığınız saçlarınız istediğiniz bukleli görünümü vermeyebilir.

 

MAŞAYI İSTENİLEN ŞEKLE GÖRE DOĞRU AÇIDA TUTMAMAK

 

İstediğiniz bukle formuna göre maşayı tuttuğunuz yöne şekle dikkat etmelisiniz. Doğal dalgalar için saçlarınızın ucu dışarıda kalacak şekilde sarmalısınız ve maşayı yavaşça aşağı doğru indirmelisiniz. Sık ve kabarık bukleler için maşayı yukarı doğru tutarak saçlarınızı dikey olarak sarmalısınız.

 

SAÇ SPREYİNİ TÜM SAÇ TUTAMLARINI MAŞALADIKTAN SONRA KULLANMAK

 

En sık yapılan hataların bir diğeri de saçların tamamını maşaladıktan sonra sabitlemeye çalışmak. Buklelerinizin hemen bozulma riskine karşı saç spreyini en son adıma bırakmak yerine her tutamı maşaladıktan hemen sonra kullanın.

 

MAŞA YAPMAYA HER ZAMAN SAÇIN ALT KISMINDAN BAŞLAMAK

 

Saçlarınızda daha hacimli bir görünüm yakalamak istiyorsanız bu kez üst kısımları toplayıp aşağıdan maşalamaya başlamak yerine tam tersini yapın. Maşa yaptığınız tutamları soğuduktan sonra saçınızın ön kısmına doğru klipsleyebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X