‘Saçmalıklar tiyatrosu’

Rusya Devlet Başkanı Putin, AB ve ABD’inin ülkesine uyguladığı yaptırımların ülkesine ‘ciddi zararlar verdiğini’ kabul etti.

‘Saçmalıklar tiyatrosu’

Ancak  buna rağmen yaptırımların ‘aptalca’ olduğunu ve ‘her iki tarafa zarar verdiğini’ öne sürdü. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Avrupa’nın Rusya’ya ekonomik yaptırımı için tepki gösterdi. Putin yaptırımların ahmakça ve zararlı olduğunu söyledi. Soçi’de Alman Bild gazetesine açıklamalarda bulunan Putin, ‘Avrupa Birliği’nin bu yaptırımlarla yaptığı şey, bir saçmalıklar tiyatrosundan başka bir şey değil.’ dedi.

Putin, Rusya’ya en büyük zararı şu anda ‘düşen enerji fiyatlarının verdiğini’ dile getirdi. Putin, ‘Petrol ve gaz ihracatımızda tehlikeli gelir kayıpları yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl gayri safi yurt içi hasıla yüzde 3.8 düştü. Enflasyon oranı ise yaklaşık 12.7’ diye ekledi.

300 MİLYAR DOLARLIK ALTIN 

Buna rağmen olumlu bir tablo  çizen Vladimir Putin, ‘Uzunca yıllardır ilk kez yüksek katma değerli ürünler ihraç ediyoruz ve 300 milyar dolardan fazla altın rezervimiz var. Ekonominin modernleşmesi için bazı programlar gerçekleştiriliyor’ diye konuştu.

BATI’YA GÖZDAĞI

Rusya Devlet Başkanı  Putin, Türkiye ve ABD ile NATO önderliğindeki Batı’ya da gözdağı verdi. Putin NATO’nun, dünya güvenliği için genişlemekten vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Putin, NATO’nun Doğu’ya doğru genişlemesi nedeniyle füze kalkanının gündeme geldiğini belirtti. 

Rus lider, ‘Füze kalkanı, İran’ın nükleer tehdidi bahanesiyle gelişiyor’ şeklinde konuştu. Obama’nın İran’ın nükleer tehdidi çözülmesi durumunda füze kalkanına ihtiyaç olmayacağı yönündeki sözlerini hatırlatan Putin, ‘İran’la anlaşma sağlandı, yaptırımların kaldırılması görüşülüyor, ilk uranyum sevkiyatı Rusya’ya yapılıyor. Ancak füze kalkanı sistemi genişlemeye devam ediyor. Türkiye, Romanya, Polonya ve İspanya ile anlaşmalar sağlandı. Füze kalkanı çerçevesinde hizmet vermek üzere İspanya’da deniz kuvvetleri konuşlandırılıyor. Romanya’da mevki oluşturuldu, Polonya’da 2018’de oluşturulacak. Türkiye’ye ise radarlar yerleştirildi’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X