Sadağı kanyonu turizme açılacak

Orhaneli’nde bulunan Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı, hazırlanan proje ile turizmin hizmetine sunulacak. Kanyonda kamelyalar, köprüler ve biyolojik çalışma merkezi de bulunacak.

Sadağı kanyonu turizme açılacak

OSMAN SAK

BEBKA tarafından finanse edilen Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı’nda Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve Orhaneli Belediyesi ortaklığı ile hazırlanan projenin tanıtımı yapıldı. Orhaneli’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Abdulhalim Can, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör,  kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2014 yılında tescili yapılan Sadağı Kanyonu’nun ortak proje ile turizmin hizmetine sunulacağını ifade etti. Projede tanıtım merkezi binası, 6 adet kamelya, 4 adet köprü ve biyolojik çalışma merkezi yer aldığını dile getiren Güngör, proje maliyetinin 243 bin TL olacağını bildirdi.

CAZİBE MERKEZİ

Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı’nın işletmesini Orhaneli Belediyesi olarak 5 yıllığına üstlendiklerini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, Sadağı Kanyonu’nun, Mayıs 2016 tarihinde bitirilmesi planlanan proje ile bölgenin cazibe merkezi olacağını söyledi. Orhaneli’nin dünyanın en güzel bölgesi olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, “Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı bizim turizmde en önemli varlığımız’ dedi. 

Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş da, Orhaneli’de yapılan çalışmaları ilgiyle izlediklerini belirterek, bölgenin kalkınmasına yönelik çok önemli bir proje olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X